Műszaki tervezés, mérnöki szolgáltatások

Egyszerűbb projektmenedzsment a hatékonyabb kommunikációnak köszönhetően

A kivitelezési projektek egyre kifinomultabbá válnak, így kiemelten fontos, hogy a komplex problémák megoldásában a munkatársak együtt tudjanak működni. A virtuális tervezés és kivitelezés (Virtual Design & Construction, VDC) hatékonyabb kommunikációt tesz lehetővé a különböző tudományterületeken dolgozó csapatok között. Interaktív megoldásaink segítségével gyorsabban és hatékonyabban oszthatja meg kivitelezési terveit és az egyéb információkat a kollégáival, illetve a megrendelést adó ügyfelekkel.
Válassza teljes körű kollaborációs megoldásainkat
Interaktív vizuál-kollaborációs megoldásaink innovatív, vizuális és interaktív módon teszik lehetővé a tervezőmérnökök és technikusok számára az információk és ötletek megosztását. Az interaktív termékeinkkel felszerelt munkahelyen a digitális forrásanyagok mindig a keze ügyében lesznek függetlenül attól, hogy a tervezőasztalnál, a gyártósor mellett, egy külső helyszínen vagy a tárgyalóteremben tartózkodik. Interaktív vizuál-kollaborációs megoldásaink segítségével...
megnyithatók a dokumentumok, a fájlok és a multimédiás forrásanyagok, elindíthatók és kézérintéssel vezérelhetők a számítógépre telepített alkalmazások, így a különféle CAD és BIM tervezőszoftverek, valamint használható az Internet.
lehetőség nyílik digitális jegyzeteket, megjegyzéseket és vázlatokat létrehozni a különféle mérnöki szoftverekben, a végeredményt pedig elmenteni és egyetlen kattintással azonnal elküldeni e-mailben a többi kollégának.
egy internetes adatkonferencia keretében a képernyők azonnal megoszthatók, így a távoli résztvevők is betekintést nyerhetnek a tervezési folyamat alakulásába és valós időben jegyzeteket helyezhetnek el ugyanazon dokumentumban.
Nézzünk egy konkrét felhasználási példát
A virtuális tervezés és kivitelezés (VDC) abszolút nem új keletű technológia. A tervezésben a számítógép, mint támogató eszköz már több évtizede megjelent, így mára rengeteg olyan tervező és modellező alkalmazás áll rendelkezésre, amely a tervezőmérnökök munkáját nagymértékben segíti. A tervezési folyamat során elkészített 2D-s CAD rajzok vagy a 3D-s BIM modellek megjeleníthetők az LSK Meeting Display interaktív kijelzőn vagy az LSK Meeting Board interaktív táblarendszeren, a digitális tinta segítségével különféle szabadkézi rajzok, jegyzetek, megjegyzések helyezhetők el a modelleken, majd a tervzsűri végén az egész munka elmenthető egy USB kulcsra vagy egyetlen kattintással elküldhető e-mailben az összes tervezőmérnöknek, akik az irodájukba visszatérve azonnal a jegyzetekkel kiegészített fájlokkal dolgozhatnak. Egy nemzetközi projektek esetén - amikor a különböző földrészeken tartózkodó tervezőmérnökök dolgoznak együtt - a saját adatkonferencia szoftverünk segítségével gyorsan létrehozható egy konferencia, ahol a képernyők megosztásával mindenki végignézheti az alkatrészekből összeszerelt modell ütközésvizsgálatát, majd a szoftver által jelzett kritikus pontok elemzése után azonnal megváltoztatható egy alkatrész, így a hiba azonnal kijavításra kerül, és nem csak a gyártósoron derül ki, hogy tervezési hibát tartalmaz a modell.

Győződjön meg személyesen megoldásaink hatékonyságáról...

Látogasson el budapesti bemutatótermünkbe és ismerje meg - egy inspiráló üzleti reggeli vagy ebéd keretében - első kézből, hogy interaktív megoldásaink hogyan alakíthatják át vállalata kollaborációs szokásait. Időpont egyeztetéshez lépjen kapcsolatba velünk az alábbi elérhetőségeink valamelyikén:
Hívjon minket:

Írjon nekünk:
Tevékenységi körök

Tervezés és kivitelezés

Interaktív vizuál-kollaborációs megoldásaink támogatják a virtuális tervezési és kivitelezési (VDC) folyamatokat. Egy hatalmas interaktív munkafelületen nyílik lehetőség a különféle CAD/CAM tervezőszoftverek, a dinamikai és ütközésvizsgálati szimulációs alkalmazások, illetve az építészek által használt épületinformációs modellező (BIM) szoftverek futtatására, kézérintéssel történő vezérlésére. Gyakorlatilag minden fájl megjeleníthető az egyszerű diagramtól a bonyolultabb digitális épületmodellekig, amelyre a digitális tinta segítségével elhelyezhetők a saját vázlatok, megjegyzések és információk, így a lehetséges tervezési hibák könnyedén feltárhatók, valamint az elkészült tervek vizuálisan is prezentálható a megrendelőnek.
A képernyők azonnali megosztásával a távoli helyszínen ülők valós időben láthatnak minden áttervezési javaslatot és módosítást, valamint ezen döntések közvetlen hatását egy újonnan lefuttatott szimuláción keresztül - így az ötletek és az információk cseréje még hatékonyabbá válik.

Munkavégzés külső helyszínen

Interaktív vizuál-kollaborációs megoldásaink lehetővé teszik a digitális információk villámgyors cseréjét a távoli helyszínek között, így akár a saját irodájából könnyedén kiaknázhatja a külső helyszínen tartózkodó szakértő segítségét. Egyetlen kézérintéssel azonnal megosztható az LSK Meeting Display interaktív kijelző vagy az LSK Meeting Board interaktív táblarendszer képernyője, így az irodában és a távoli külső helyszínen tartózkodó munkatársak úgy dolgozhatnak együtt, mintha ugyanabban az irodában lennének. A tervek és a modellek valós időben elemezhetők és felülvizsgálhatók, így a döntések azonnal meghozhatók. Amennyiben a távoli helyszínen személyesen is tartózkodik egy külsős szakértő, úgy csökkenthető a hibahatár, minimalizálhatók a késések, illetve az utazásokból eredő további járulékos költségek.

Tréningek és továbbképzések

Interaktív vizuál-kollaborációs megoldásainknak köszönhetően a tréningszobában a vezető tervező egy hatalmas interaktív munkafelület segítségével jelenítheti meg a különféle tartalmakat, és kézérintéssel irányítva mutathatja be egy CAD/CAM szoftver legújabb funkcióit, amelyet rugalmasan be kell építeni a cég minőségirányítási rendszerébe. Legyen szó véges elemes modellezésről (FEM), szilárdsági méretezésről, esetleg egy termodinamikai szimulációt bemutató videofelvétel megtekintéséről, az interaktivitásnak köszönhetően a mérnökök közvetlenül bevonhatók a munkába, ahol saját maguk elhelyezhetik digitális megjegyzéseiket és navigálhatnak a tartalmak között.
A leadott ismeretanyag vizuális megjelenítésének köszönhetően a trénerek könnyebben le tudják kötni és fenn tudják tartani a résztvevők figyelmét függetlenül attól, hogy ugyanazon tréningszobában vagy a világ másik pontján lévő irodában tartózkodnak.
 

Vissza a tetejére